Fire måltider i uken
Vi serverer sunn og næringsrik mat 4 ganger i uken. Maten vi serverer er i tråd med kostholdsrådene til helsedirektoratet. Det er mye grønnsaker og fisk, og kjøtt en gang iblant. Tre av måltidene lager vi selv sammen med barna, og det siste får vi levert fra matibox.net.
Surdeigsbrød
Det ene måltidet vi lager selv sammen med barna er grovt surdeigsbrød som hever over natta, med variert pålegg og frukt/grønnsaker. Barna får lukte og smake på surdeigskulturen og lære om melkesyrebakteriene som hjelper brødene å bli luftige og gode. Det er mye god undring rundt at det finns gode og dårlige bakterier.
Barna lager varmmat
De to andre måltidene vi lager selv sammen med barna er varmmatmåltider. Barna får bruke skarp kniv og skrellere til å kutte opp og skrelle grønnsaker, med nøye veiledning fra ansatte. De er med på prosessen fra råvare til ferdig mat. Det blir selvfølgelig smaksprøver underveis, hvor barna får mulighet til å snakke om smakene de kjenner. Da er det også mye lettere å smake på nye smaker.
Måltidet
Under måltidene spiser barna fra porselen med bestikk av stål. Barna bruker både kniv, gaffel og skje, og må rydde opp etter seg selv før de får gå av. Ingen presses til å spise eller smake på mat de ikke vil smake på. Måltidet i seg selv er preget av rolig og god stemning, deltakelse, samtaler og felleskapsfølelse hos barna.
Matglede i Tingeliten Kanvas-barnehage
I Tingeliten får barna medvirke i matlaging fra råvare til ferdig måltid.