Informasjonshefte
Ruffen Kanvas-barnehage

Om barnehagen

Ruffen Kanvas-barnehage er en 5 avdelings barnehage med en sentral plassering i utkanten av sentrum. Vi ligger nær vann, skog og by og bruker disse områdene mye når vi går på tur. Våre åpningstider er 6.30-17.

Vi har barn fra alle skolekretsene i sentrum.

Våre verdier bygger på det gode møtet med mennesker og fag.

Gjennom gode møter i en engasjert hverdag skal barna få være i møte med mennesker og gjøre erfaringer de kan ta med seg videre.

Vi ønsker ulikhetene velkommen i barnehagen og vi har fokus på likeverdigheten i ulikhetene. Vårt mål er at barna gjennom barns medvirkning og danning blir demokratiske deltakere i samfunnet.

Gjennom gode møter med fag, gitt i Rammeplanen for barnehagen, skal barna få bruke sin iboende nysgjerrighet å oppleve gleden ved læring gjennom leik i samspill med andre.

Leik står sentralt fordi det er i leiken vi danner grunnlaget for læringen. Vi tilpasser fagområdene i Rammeplanen til leiken, og ikke motsatt. Vi jobber for at læringen skal være lystbetont og for å se at i leiken ligger det allerede mye læring.

I små barn bor store muligheter og ved å gi barna mange erfaringer i ryggsekken kan vi gi dem en god start på utdanningsforløpet og i livet forøvrig.

 

Kontakt daglig leder Anne Hiberg tlf 45906664, mail ruffen@kanvas.no

Ny i barnehagen

Før oppstart

Før barnet begynner i barnehagen mottar de foresatte en sms med beskjed om å registrere barnet og foresatte i kommunikasjonsplattformen MyKid. I MyKid skal dere fylle ut kontaktinformasjon og andre opplysninger som er viktig for barnets opphold i barnehagen, blant annet et samtykkeskjema og en egenerklæring om barnets helse.

Foreldre som ikke bor sammen skal fylle ut hvert sitt skjema.

Opplysninger om barnets helse er taushetsbelagt og det vil være begrenset tilgang til informasjonen i barnehagen.

 

Tilvenning

Les mer om tilvenning her: Tilvenning i barnehagen – Kanvas

I Ruffen Kanvas-barnehage begynner tilvenningen med invitasjon til  besøk på våren i perioden April- juni. I utgangspunktet vil dere få bli kjent med barnehagen og vi prøver så langt det lar seg gjøre å få til besøk på den avdelingen barnet skal begynne. Vi prøver også å få plassert personalet på den avdelingen de skal være på fra oppstart, slik at dere får treffe dem på disse besøkene, men dette kan endre seg ved oppstart. Har dere oppstart ca 1. august er det fremdeles ferieperiode for personalet. Dvs at det kan være ferievikarer inne på avdelingen men det vil også alltid være fast personale der som vil ta i mot dere og være kontaktpersoner.

Ved oppstart på høsten bør dere være sammen med barnehagen til barnet er blitt kjent med minst en av de ansatte og har fått gjort seg kjent med omgivelsene. Hvor mange dager som trengs til tilvenning kan varierer fra barn til barn og etter hvor gammelt barnet er og om det har vært i barnehage tidligere. Følgende plan for tilvenning kan anses som et utgangspunkt som vi sammen tilpasser til ditt barn.1. dag i barnehagen: Den første dagen i barnehagen anbefaler vi at barnet er et par timer på besøk på formiddagen, sammen med mor eller far. Da kan vi snakke litt sammen, barnet kan begynne å utforske barnehagen og delta i de aktivitetene som han/hun ønsker. 2. dag i barnehagen: Den andre dagen i barnehagen anbefaler vi at barnet er på besøk et par timer på formiddagen, men denne dagen kan mor eller far forsøke å la barnet være litt alene hvis barnet er klar for det. Det er stor forskjell på barn, og det er viktig at det gjøres en vurdering utfra det enkelte barn. Erfaringen vår er at tilvenningen går best når vi går forsiktig frem. 3. dag i barnehagen: Hvis det gikk greit å la barnet være litt alene dagen før, anbefaler vi den tredje dagen at mor eller far er litt i barnehagen sammen med barnet, før han/hun sier «ha det» og går. Tanken vår er at vi denne dagen skal forsøke å få barnet til å leke og sove i barnehagen, i 2-3 timer. Dersom barnet blir urolig før mor eller far kommer tilbake, ringer vi og ber en av dere om å komme og hente barnet ganske raskt. Det er viktig at en av de foresatte er tilgjengelige og i nærheten av barnehagen slik at barnet kan hentes raskt hvis det er behov for det. Dersom vi opplever at barnet ikke er komfortabel med å være alene i barnehagen, vil vi diskutere med dere hvordan vi skal gå frem med videre tilvenning. 4. dag i barnehagen: For de barna som var komfortable med å leke og sove dagen før, pleier det den fjerde dagen å gå greit å være uten foreldrene i 4-5 timer. 5. dag i barnehagen: Den femte dagen utvider vi dagen ennå litt til og foreslår at barnet er alene opptil 6 timer. De første ukene etter at små barn har begynt å være alene i barnehagen, synes å være særlig krevende for dem. I denne perioden vil vi ha fokus på rolige og forutsigbare aktiviteter der det å bli kjent vektlegges. Vi vil ikke planlegge mange voksenstyrte aktiviteter, prosjekter eller turer i starten, men heller være sensitive og engasjerte sammen med barna og delta i deres lek. På den måten blir vi kjent med hverandre på barnas premisser. Vi vektlegger kvaliteten på kontakt, hverdagsrutiner og lek det første halve året. Vi gjør også oppmerksom på at helger, ferier og sykdom kan kreve en ny tilvenningsperiode.

Startsamtalen

Om startsamtalen i Kanvas: Startsamtale, foreldresamtaler og foreldremøter – Kanvas

Praktisk info

Klær og utstyr

I kurven til barnet oppbevares det ekstraklær til barnet. I kurven bør det til enhver tid være ekstra undertøy, bukser, strømpebukser/ longs, sokker, gensere o.l. I tillegg bør det være ullgenser og bukse og noe tynnere fleeceklær.

Ta alltid med regnklær og støvler selv om det er meldt fint vær. Været snur fort.

Sjekk at barnet alltid har ytterklær etter vær. Snakk med personalet hvis du er usikker på hva som trengs.

Regnklær og støvler bør alltid være i barnehagen, også om vinteren!

 

Det er foreldrene sitt ansvar å holde plassen til barnet ryddig! Klær skal ligge på hylla, i kurven eller henge i grovgarderoben.

Rydd plassen til barnet på ettermiddagen. Sjekk minst en gang i uka hvilke klær barnet har på plassen og hva barnet ev trenger av påfyll.

Ta med klær hjem hvis det er for mye eller hvis det er for smått, skittent e.l

 

 

Forslag til bekledning om vinteren:

1.lag
Undertøyet bør være tynt og tettsittende mot kroppen. Ull er meget bra, særlig for de minste, men også superundertøyvarianter av polyester / poly- propylen er godt
egnet.

Nettingundertøy er et godt alternativ. Det kan være vanskelig å få
barnestørrelser, men den minste damestørrelsen kan passe for skolebarn. Pass
bare på at det ikke er av bomull. Husk at underbukser også er laget av bomull.
La heller barna gå uten underbukse, eller få tak i en underbukse som ikke er av
bomull. Barn sitter mye på baken, og sammen med hodet er underlivet et av de
stedene som barn fortest blir kalde.

HVORFOR?
ULL:
Varmer selv om det er fuktig. Svette og tisseuhell vil ikke kjøle barnet. Ull
puster slik at huden får luft og tørker fortere.
SYNTETISKE STOFFER:
Trekker ikke til seg fukt, men slipper den igjennom. Fukt blir
dermed ikke liggende inntil huden.
UNNGÅ BOMULL!
Bomull egner seg overhodet ikke til å holde på varmen. Både underbukser og t-skjorter er ofte lagd av bomull. Dette er plagg som holder på fukten og blir kalde. Bomullslaget stopper fuktigheten som bør bli transportert ut og bort fra kroppen til det pustende yttertøyet. Dette er ifølge VGs eksperter stoffet som er årsak til
flest kalde barn.

2.lag
Kle barnet i et nytt lag med ullklær eller en fleecedress av syntetiske stoffer eller ull (helst ikke for tykt.) Det er bedre å ha to lag med tynt tøy utenpå undertøyet enn et
tykt. Husk at fleece bare er en betegnelse på et utseende. Det sier ingenting om
hva det er laget av. Ull og polyester er bra, mens akryl, viskose og bomull bør
unngås.

HVORFOR?
Som med undertøyet må også fukten transporteres ut gjennom det pustende yttertøyet. Med flere lag ull er det lettere å regulere barnets temperatur ettersom temperaturen ute stiger eller
synker i løpet av dagen.
UNNGÅ:
Det er i dette mellomlaget mange kler på barna en dongeribukse og en college-genser. Tøyet er som oftest av bomull og ødelegger akkurat like mye for fukttransporteringen i tillegg til at det som oftest er unødvendig stive og tunge klær. Fukten blir tatt opp i tøyet og sjansen for at barnet begynner å fryse øker betraktelig.

3.lag
Har barnet på seg to-tre lag med tynne ullklær eller såkalte tekniske klær (syntetiske klær) greier de seg fint med en vanlig parkdress med fôr av ull eller syntetisk materiale utenpå dette.
De gamle parkdressene i bevernylon er blitt erstattet av tynnere tekniske dresser der
rørligheten er mye bedre. De nye dressene er i tillegg mer vind- og vanntette og
slipper fukten lettere igjennom. En tynn dress med et fôr av fleece eller ull er
det beste. Kan fôret i tillegg fjernes, har du en dress som fungerer hele
året..

HVORFOR?
Hvis ikke parkdressen puster, hjelper det lite om du har ull eller andre fukttransporterende stoffer helt inn. Fukten blir i stedet bundet opp innenfor dressen.
UNNGÅ:
Store klumpete dresser som er helt umulig for barna å bevege seg i. Bare det å gå et trappetrinn krever mye bevegelse for et lite barn. Se for deg hvordan det hadde vært for deg å gå opp en trapp der inntrinnet var på høyde med knærne
dine!

VOTTER:
Ullvotter holder barna varme på hendene, men er
ikke spesielt godt egnet i snøen. Da henger mye av snøen igjen på vottene, og
barna tar de gjerne av seg for å leke. Gå for tynne ullvotter inni en vanntett
tynn overtrekksvott. Det finnes også ullvotter sydd fast inni en teknisk
vott.
LUE:
Hodet er ansvarlig for en stor del av varmetapet. Derfor
er en god lue viktig. På de minste barna er en heldekkende lue og hals i ett en
god løsning (en såkalt balaklava). Velg ull eller et syntetisk fleece-materiale.
Sørg for at luen har et vanntett lag. Luer med øreklaffer er
lurt.
HALS:
Hals er tryggere enn skjerf. Barn kan henge skjerfet
opp i et klatre-stativ eller lignende ved lek. Velg ull eller syntetisk
fleece-materiale.

NB!
Det er bare det innerste laget som skal
være ettersittende etter kroppen. Det midterste og ytterste laget skal være lett
og ledig og gi god bevegelighet. Ull og luft isolerer og regulerer varmen. Ta
ikke på for mye tøy. Det kan redusere bevegeligheten og også ullens evne
til varme-regulering.

STØVLER:
Bruk fôrede støvler (av typen cherrox) frem til det er minus et par grader. Med tynne ullsokker holder barna seg både tørre og varme selv på litt slapsete føre. Blir det flere minus er en støvel av goretex eller lignende å foretrekke.

HUSK:
Skyllemiddel skader parkdressen:Flere av de
store produsentene fraråder skylle-middel fordi dette tetter de pustende porene
i dressene som er så viktige for å få fukten ut.
Les den medfølgende vaskeanvisningen nøye.

 

Bringe og hente

Vi har åpent fra kl 6.30 hver dag.   

Legg inn om barnet kommer, er sykt eller tar fri så tidlig som mulig. Vi ønsker også at dere legger inn leverings- og hentetider i Mykid.

Vi stenger sørene kl 17 og barnet må være hentet innen da. Se over klær og hyller at det er skifteklær nok til neste dag, at klærne er rene og tørre. Ta med skitne klær hjem for vask. 

 Vi ønsker at dere tar dere god tid ved henting og bringing og at dere er i kontakt med personalet slik at vi kan utveksle informasjon og gi tilbakemedlinger på dagen. Er det behov for mer info så spør om en samtale med barnehagelæreren så setter vi av mer tid.

Barn som kommer etter kl 08.45 bør ha spist frokost hjemme slik at de er klare til å delta i aktivitet. Vi startersom regel aktiviteter i barnehagen ca 09.30. Dette innebærer også turer så hvis barnet kommer etter dette kan dere måtte bringe barnet til turstedet selv. Se kalenderen i mykid for turdager.

Hvis det er andre enn dere foreldre som skal hente i barnehagen må dere gi beskjed. Har dere gitt skriftlig beskjed om at f.eks besteforeldre kan hente uten nærmere beskjed er det ok. Vær obs på at når andre enn foreldrene henter kan det bli spurt etter ID papirer som f.eks førerkort e.l hvis personalet på jobb ikke har truffet vedkommende før.

Mat og måltider

I Kanvas følger vi Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.

Les mer om mat og måltider i Kanvas-barnehagene her: Sunn mat i barnehagen – Kanvas

 

Vi i Ruffen Kanvas-barnehage ønsker å gi barna gode holdninger og verdier i forhold til mat.

Vi ønsker at måltidene skal være en arena for sosialt samspill, samtidig som de får i seg mat slik at de får dekt de behov de har gjennom dagen.

Vi et varmmåltid i uka. Vi legger vekt på å lage mat fra grunnen av slik at barna får delta i prosessen og får brukt sansene underveis. Varmmåltidet skal gjerne inneholde fisk og grønnsaker.

Vi lager ulike måltid over en periode, men vi gjentar også rettene slik at barna skal få muligheten til å venne seg til ulike smaker. Det må gjerne noen runder til før vi lærer oss å like noe nytt. Vi vil at barna skal få utvidet sin smakspalett.

Ved bursdagsfeiringer kan barna velge mellom fruktspyd, smoothie og grove vafler.

Når det gjelder matpakken har vi et ønske om at dere sender med en form for brødmat eller noe annet mettende og næringsrikt som hovedmat. Dette er et viktig grunnlag for å få nok energi gjennom dagen.  Små porsjoner av frukt eller grønnsaker er fint, mens kjeks, frokostblandinger og youghurt ikke er nødvendig. Barna spiser gjerne dette før brød og det gir et dårlig grunnlag for aktivitet gjennom dagen.

 

 

Måltider i Ruffen Kanvas- barnehage:

Frokost:

Barna har anledning til å spise når de kommer om morgenen. Tidspunkt for felles frokost varierer fra avdeling til avdeling  mellom kl 08.30 og 09.00. Vi spiser matpakke hjemmefra til frokosten

Lunsj:

Barnehagen lager lunsj. En gang per uke lages det middag fra bunnen av. Vi har vekt på sunn og næringsrik kost, og da spesielt fisk. Hver avdeling har en meny for kommende måned hengende på informasjonstavla.

Ettermiddagsmat:

Knekkebrød og frukt fra barnehagen.

Matpenger faktureres sammen med oppholdsbetaling og er for tiden på kr 400

Dette dekker drikke til alle måltider, brødmåltid eller varmmat til lunsj, frukt hver dag og bursdager.

Tur

Vi bruker nærmiljøet aktivt på turer. Vi bruker området på Moan med idrettsanlegg og lekeområder, Vi går turer for å bli kjent med byen vår, vi bruker skogen i nærheten og stadionparken. I tillegg drar vi på tur med buss eller tog. Alle turer tilpasses alder mtp lengde og innhold. Vi har et stort fokus på sikkerhet når vi er på tur. Vi har god oversikt og nok ansatte før og under turen.

 

Bursdagsfeiring

Vi feirer barnas bursdager i barnehagen med fokus på opplevelser. De får være med å prege dagen sin gjennom aktiviteter. Vi lager fruktfat, smoothie eller grove vafler uten sukker.  Vi bruker ikke is eller kaker ved feiringen i barnehagen.

Vi ønsker at dere ev inviterer til selskap hjemme ved å bruke adresselistene i mykid og gjør dette uten å henge opp invitasjoner i barnehagen.

 

Feriestengt og -avvikling

Kanvas-barnehagene holder stengt jul- og nyttårsaften, onsdag før skjærtorsdag og 5 planleggingsdager i løpet av barnehageåret. Barna skal i tillegg ha fire ukers ferie i løpet av barnehageåret. Barn som skal slutte i barnehagen må avvikle ferien før 1. august.

Samtykker

Foreldre fyller ut et samtykkeskjema i MyKid før barnet starter i barnehagen. I dette skjemaet fyller dere ut om dere f.eks. tillater at det tas bilder av barnet, og om dere tillater at barnet kan bli med på tur med offentlig transport.

Foreldre kan gjøre endringer i samtykkeskjemaet gjennom året.

 

Personvern

Alle barnehager har en lovpålagt plikt til å sørge for at personopplysninger er tilfredsstillende sikret for å unngå krenkelser av personvernet til ansatte, barn og foreldre. Barnehagen skal gjennom planlagte og systematiske tiltak sørge for tilfredsstillende informasjonssikkerhet med hensyn til konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet ved behandling av personopplysninger. Personopplysninger skal ikke lagres lenger enn det som er nødvendig.

Samtykke

Lagring av personopplysninger om barn og foresatte forutsetter at samtykkeskjema er fylt ut og signert. Dette gjøres på MyKid.

Barnemapper

Hver barnehage har et digitalt barnemappearkiv der all dokumentasjon om barn som går i barnehagen arkiveres. Daglig leder i barnehagen, eller stedfortredende, er ansvarlig for tilgangskontroll. Kun ansatte som jobber med barnet har tilgang til mappen.

Foresatte har normalt tilgang til informasjonen i barnemappen, for eksempel startsamtale og oppfølgingssamtaler. Dokumenter som er utarbeidet for eventuell intern saksforberedelse kan unntas fra innsyn. Barnets foresatte har som hovedregel rett til innsyn i alt som omhandler sitt barn. For å vurdere krav om innsyn skal barnehagen motta skriftlig henvendelse som vil bli besvart skriftlig. E-posthenvendelse regnes her som skriftlig henvendelse. Eventuelle kopier av dokumenter fra barnemappen skal leveres direkte til den som har fått tillatelse til innsyn.

Når barnet slutter i barnehagen, vil opplysningene som hovedregel enten overføres til foresatte eller bli slettet av barnehagen. Unntak fra dette kan være barnehagens behov for å dokumentere saksbehandling i en konkret sak knyttet til et barn, for eksempel en barnevernssak.

Trygg håndtering av digitale enheter

Av personvernhensyn skal ikke digitale kommunikasjonsmidler (eks. smartklokke, mobiltelefon e.l.) medbringes barnehagen.

Alle digitale enheter som benyttes i jobbsammenheng, som PC, nettbrett og mobiltelefon, skal være passordbeskyttet. PC og nettbrett skal oppbevares nedlåst etter åpningstid. Personlige enheter skal som en hovedregel ikke benyttes i jobbsammenheng. To-faktor autentisering ved pålogging må benyttes der enhet benyttes til annet enn nødstilfelle. 

Bilder av barn – retningslinjer for ansatte

Det kan kun tas identifiserbare bilder av barn som er godkjent for fotografering, og bildene kan kun deles etter godkjenning fra foresatte – ref. samtykkeskjema. Alle Kanvas-barnehager utarbeider egne retningslinjer for håndtering av bilder av barn.

Bilder av barn – retningslinjer for foresatte

Det skal ikke deles bilder av andres barn uten samtykke fra barnas foresatte. Det gjelder alle arrangementer tilknyttet barnehagen, inkludert det som skjer utenfor barnehagens område. Dette baseres på personvernloven og Datatilsynets retningslinjer for personvern i barnehagen, samt deres veileder om bilder av barn. Se folderen «I beste mening» om bilder av barn her: https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/skole-barn-unge/bilder-av-barn-pa-nett/

  • Hovedregelen er at du alltid skal be om samtykke fra alle som direkte eller indirekte kan gjenkjennes på et bilde før det publiseres. Hvis de som er avbildet er under 15 år, må også de foresatte samtykke til publiseringen. Hvis du deler bilder uten lov, vil du i verste fall kunne havne i straffansvar. Dette gjelder enten bildet skal deles åpent på en nettside, på en lukket Facebook-side eller via epost.

  • Vi må være særlig bevisste på reglene i situasjoner hvor også andres barn kommer med på bildene som tas, for eksempel på en Lucia-frokost i barnehagen. Der er det lett å få med andre barn på bildet. Da er det viktig at vi spør de foresatte om lov før det deles. Vi vet aldri hvilke situasjoner andre mennesker er i, og mange kan ha gode grunner til å ikke ha bilder av seg selv på nett. Dessuten er det et godt nok argument rett og slett å ikke ønske en slik tilstedeværelse.

  • Unntak: På noen bilder er det selve situasjonen, eller aktiviteten, som er hovedtema. Hvilke personer som er på bildet er da mindre viktig. Dette kan for eksempel gjelde avstandsbilder av et 17. maitog. Slike bilder kan deles uten tillatelse fra de avbildede så lenge bildene er harmløse og ikke på noen måte kan føles krenkende for de som er avbildet. Ha likevel som hovedregel alltid å spørre alle på bildet før det deles for ikke å trå feil. Det er dessuten en høflig gest å spørre dem det gjelder før bildet i det hele tatt tas, så langt det lar seg gjøre.

 

Sykt barn

Kanvas følger folkehelseinstituttets retningslinjer for syke barn.

Det er barnets allmenntilstand som avgjør om barnet kan gå i barnehagen eller bør være hjemme. Som hovedregel bør barnet være friskt nok til å kunne delta i normale aktiviteter i barnehagen, og barnet skal ikke ha feber.

Barn med akutt diaré kan komme tilbake til barnehagen 2 døgn etter at de har blitt symptomfrie.

 

Blir barnet sykt mens det er i barnehagen vil vi ringe for å be dere hente barnet. Dette er fordi syke barn har behov for en annen ro som dere gir best hjemme slik at barnet blir raskt friskt igjen.

Det er viktig at dere har oppdatert kontaktinformasjon på MYKID slik at vi til enhver tid kan nå dere.

Trenger barnet medisiner i barnehagetiden, har vi egne rutiner for dette i vårt HMS – system (helse, miljø og sikkerhet). Vi oppfordrer dere til å skaffe medisiner som gis morgen og kveld. Før medisinering kan finne sted må våre skjema fylles ut. BDet kan være greit å beregne ekstra tid om morgenen hvis skjema for legemiddel må fylles ut.

Ruffen Kanvas-barnehage varsler foreldrene ved innføring av 48 timers regel ved oppkast/ diare. Ikek all oppkast/ diare er smittsomme sykdommer så vi vurderer detet sammen med dere foreldre.

Se eget punkt om medisinering.

Medisiner

Legemidler til barn skal, så langt det er mulig, gis utenom barnehagetiden. Dersom legemidler må gis i barnehagen, skal foresatte fylle ut flere skjemaer som blant annet bekrefter type legemiddel, riktig dose og hvem som kan gi medisiner. Disse skjemaene finnes i  MyKid.

Jodtablett ved atomulykke:

Jodtabletter er lagret i barnehagen. Barnehagen vil gi barna jodtablett hvis Kriseutvalget for atomberedskap anbefaler at jodtabletter skal brukes. Ved en atomulykke kan det være viktig at barn og unge får jodtabletter raskt. Du som foresatt må gi beskjed til barnehagen v/daglig leder, hvis du ikke ønsker at barnet skal få jodtablett.   

Hvorfor jodtablett: Hvis det skjer en atomulykke i Norge eller i nærheten av Norge, kan radioaktivt jod bli spredd gjennom luften i så store mengder at det er fare for at dette stoffet blir tatt opp i kroppen. Jodtabletter blokkerer opptaket av radioaktivt jod i skjoldbruskkjertelen. På denne måten beskytter jodtabletter mot radioaktivitet og gjør at det er mindre risiko for at kreft i denne kjertelen. Derfor anbefaler norske myndigheter at barn og unge under 18 år får en jodtablett hvis det skjer en atomulykke som utsetter dem for radioaktivt jod. Det er meget sjelden at noen får bivirkninger etter å ha fått jodtablett én gang. Ved tvil bør du snakke med barnets lege.

Fravær og vikarer

Ved behov benytter barnehagen seg av vikarer. Vi holder foresatte oppdatert om fravær blant ansatte og om eventuell bruk av vikar.

Alle vikarer må levere politiattest før oppstart, slik øvrige ansatte gjør. Nye vikarer går ikke yttervakter og er heller ikke alene med barna. Vi etterstreber å ikke bruke nye vikarer sammen med de minste barna.

Forsikring

Barn som går i en Kanvas-barnehage er forsikret i KLP Skadeforsikring. Forsikringen gjelder innenfor barnehagens område, og på utflukter, reiser og lignende som arrangeres av barnehagen. I tillegg er barnet forsikret på direkte reise til/fra barnehagen. 

Vi gjør oppmerksom på at skadeforsikringen kun gjelder personskader knyttet til ulykker. Eiendeler er altså ikke dekket av denne forsikringen. Dersom man har dyre eiendeler i barnehagen, som briller, vogn el., anbefaler vi at dette inkluderes i foresattes egne forsikringer.

Les mer om forsikringen her.

Foreldrebetaling

Maksimalgrensen for foreldrebetaling for et heldags ordinært barnehagetilbud er 2000 kroner per måned fra 1. august 2024.

Kanvas følger maksimalgrensen for foreldrebetaling.

Barnehagehverdagen

Foreldresamarbeid

MyKid

Kanvas-barnehagene benytter seg av kommunikasjonsportalen MyKid.

 

I Ruffen Kanvas-barnehage bruker vi MYKID til kommunikasjon med dere foreldre. For å hold en oversikt over dagene legger vi inn aktiviteter i Månedsplan. Dette vises på venstre side på fanen Oppslagstavla slik at dere kan følge med på hva vi skal. Månedsplanen oppdateres kontinuerlig så det er viktig at dere tar en kikk innom et par ganger i uka.

I MYKID er det felt for hvilke tillatelser dere gir barnehagen for f.eks foto, barn i bil o-l. Dette må dere ta stilling til og fylle ut så fort barnet begynner i barnehagen.

Dere kan legge til ekstrapersoner som skal ha tilgang, skriv inn hvem det er  og om de skal ha e-post eller være administrator

Når dere begynner i barnehagen vil en av de foresatte motta en SMS med beskjed om å registrere seg i MyKid. Denne foresatte må også legge til den andre forelderen og eventuelt andre som skal ha tilgang til MyKid (besteforeldre, familie etc).
Når du har blitt registrert som kontaktperson til ditt/dine barn kan du logge inn på Mykid.no med ditt mobilnummer og trykke send nytt passord.
I Ruffen Kanvas-barnehage bruker vi MyKid som arena for informasjon, og du må være registrert på MyKid for å finne bilder, kalender, nyhetsbrev, viktig informasjon, samt motta mail og SMS fra barnehagen. Det er også enkelt for dere som foresatte å kontakte barnehagen via MyKid. MyKid fungerer på PC/Mac, nettbrett og smarttelefon.

Etter registrering er det viktig at du fyller ut informasjon om barnet dit, tillatelser, evt. allergier/intoleranser, kontaktinfo på foresatte mm.

Les "Veileder for bruk av MyKid – for foresatte", vedlagt nederst i dette informasjonsheftet.​

Ved jule-, påske eller sommerferier vil dere bli bedt om å skrive inn fri/ feriedager innen en gitt frist. Dere kan når som helst gjøre endringer før denne fristen, hvis det er behov for endringer etter fristen må dere ta kontakt med Daglig leder Anne Hiberg Tlf 45906664.

Dere kan selv registrere fridager og sykedager ellers i året. Vi ønsker at dere ved mer enn 3 dagers sykdom tar kontakt med barnehagen over f.eks telefon for en prat.

 

Ellers er vi tilgjengelig på telefon 46970007 eller til en prat ved henting og bringing så langt det er mulig på avdelingene.

 

 

Brukerveiledning MYKID

Startsamtale, foreldresamtaler og foreldremøter

Kort tid etter barnehagestart gjennomfører vi en startsamtale der formålet er å bli bedre kjent med barnet og familien.

Etter startsamtalen tilbys foresatte en foreldresamtale 2 ganger per år. Hensikten med foreldresamtalen er å få til en god dialog om barnets trivsel og utvikling hjemme og i barnehagen, for å kunne legge til rette for en god barnehagehverdag og videre utvikling for barnet, og et godt og konstruktivt foreldresamarbeid.

Kanvas-barnehagene gjennomfører også foreldremøte én eller to ganger i året.

Les mer om startsamtalen, foreldresamtalene og foreldremøtene her: Startsamtale, foreldresamtaler og foreldremøter – Kanvas

Startsamtalen gjennomføres i løpet av de første ukene etter oppstart. Dere vil få en innkalling med punkter vi går gjennom på samtalen slik at dere får muligheten til å forberede dere.

Still gjerne spørsmål dere lurer på jmfr oppstarten i startsamtalen også.

Foreldresamtalene gjennomføres to ganger i året og elelrs ved behov.

Vi bruker å ta en samtale på høsten- september-november og en på våren – mars til mai

Startsamtalen og foreldresamtalen gjennomføres med pedagogisk leder på avdelingen og varer 30 til 45 min.

Foreldremøtene i barnehagen er et felles treffpunkt hvor dere kan få møte de andre foreldrene på avdelingen og i barnehagen. Dere får treffe personalet, få informasjon om avdelingen og barnehagen,  og dere kan få svar på det dere lurer på.

Foreldremøtene er også en arena der dere kan være med å påvirke det som skjer i barnehagen og delta i barnehagens indre liv.

Å delta på foreldremøtene bidrar til et bedre sammarbeid med barnehagen, noe som igjen gir en bedre barnehagehverdag for ditt barn.

Foreldremøter i Ruffen Kanvas- barnehage:

September: Felles foreldremøte for alle avdelinger kl 19.30- 21.30. Valg av representanter til Samarbeidsutvalg og Foreldreråd.

                  Etter felles del går vi avdelingsvis for mer info om ditt barns avdeling. Dato kommer på MYKID kalender og egen innkalling  kommer

April/Mai: Felles eller avdelingsvis foreldremøte.  Dato kommer på MYKID kalender og egen innkalling kommer

 

Foreldrerådet og Samarbeidsutvalget (SU)

Foreldrerådet består av de foresatte til barna i barnehagen. Foreldrerådet skal fremme foreldrenes fellesinteresser og samarbeide med barnehagen om et barnehagemiljø for barna. Foreldrerådet velger foreldrerepresentanter til samarbeidsutvalget (SU).

Alle barnehager er pålagt å ha et samarbeidsutvalg. SU skal være et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ, og består av foresatte og ansatte i barnehagen. Foreldrerådet og samarbeidsutvalget skal bli forelagt, og har rett til å uttale seg i, saker som er viktige for foreldrenes forhold til barnehagen. Samarbeidsutvalget skal med utgangspunkt i rammeplanen vedta en årsplan for den pedagogiske virksomheten. Informasjon om hvilke foreldre som er valgt som SU-representanter, samt kontaktinformasjon til disse, deles på MyKid.

Om høsten i første foreldremøte velges to foreldrerepresentanter til Samarbeidsutvalget og det velges  samtidig foreldrerådsleder.

Samarbeidsutvalget for 2023/2024 består av:

Foreldrerådsrepresentant  Astrid Lovise Gjemble   tlf 90535672  mail astridlovise91@gmail.com

Foreldrerådsrepresentant  Ingunn Granås Kne  tlf 92450691 mail inngunnelisabeth11@hotmail.com

Vara foreldrerådsrepresentant  Heidi Holm Nilsen 47870517     mail heidi-anett.nilsen@live.no

Vara foreldrerådsrepresentant ved behov Benedicte Bjørnestad tlf 94829554 mail benedicte.bjornestad@gmail.com

Ansatterepresentanter Tine Lian                Tlf nr    48248580        Vara Ronja Edvardsen tlf97614692

Ansatterepresentanter  Elin Hjulstad           Tlf nr 99308566          Vara Anne johansen Tlf 46826490

Representant sykehuset Levanger Hege Moen Kne                                                          

 

SU har 2-3 møter i året hvor vi jobber med barnehagens kvalitet og hvor foreldrene kan komme med sine synspunkter på barnehagens drift gjennom representantene for foreldrene.

Samarbeidsutvalget godkjenner årsplan før denne ferdigstilles.

Foreldreundersøkelsen

Kanvas-barnehagene deltar årlig i den nasjonale foreldreundersøkelsen. I foreldreundersøkelsen får foresatte si sin mening om barnehagetilbudet, barnas trivsel og samarbeidet mellom hjem og barnehage. 

Undersøkelsen gjennomføres mellom 6. januar og 31. januar. Resultatene blir tilgjengelig i februar. 

Resultatene fra foreldreundersøkelsen brukes av barnehagen som en hjelp til å vurdere og utvikle barnehagetilbudet. Vi oppfordrer alle foreldre til å delta på undersøkelsen.

 

Årshjul