
Digital konferanse om barns seksuelle helse og forebygging av vold og overgrep 2021 – NB utsettes – ny dato kommer!
Målet med konferansen er å øke din kunnskap om hvordan man oppdager og forebygger overgrep mot barn, og hvordan du kan bli mer kompetent til å lytte til barns vonde fortellinger.
Praktisk informasjon
Dato: Tirsdag 11. mai 2021
Tid: 10.00 – 14.15
Pris: kr 800,- for deltaker 1, deretter kr 400,- per person for de neste deltakerne
PROGRAM
Påmeldingsfrist: 20. april 2021
Se våre avmeldingsregler
Konferansen arrangeres digitalt. Du må være påmeldt for å følge konferansen og vil få tilsendt en lenke til arrangementet i forkant. På denne måten kan du følge hele sendingen fra egen skjerm uavhengig av hvor du bor i landet. Du får anledning til å stille spørsmål til foredragsholderne via chatfunksjonen under sendingen. Ett opptak av konferansen vil gjøres tilgjengelig for alle påmeldte i en tidsbegrenset periode i etterkant.
Tema for dagen:
«Avdekking av seksuelle overgrep – hindringer og muligheter»
- Hvilke forhold gjør det vanskelig for oss å se og hjelpe barn som er utsatt for overgrep?
- Hvordan kan vi øke kvaliteten på barnehagens arbeid når det gjelder avdekking av overgrep?
- Hvordan samarbeide med barnevern og politi?
Siri Søftestad, er sosionom med ph.d. Hun har arbeidet i det tverretatlige samarbeidsmiljøet i Agder med tema seksuelle overgrep mot barn fra begynnelsen av 1990-årene, blant annet som rådgiver, tiltaks- og kompetanseutvikler og forsker. Hun har skrevet flere fagbøker og fagartikler. Hun er en av initiativtaker til nettverket reddesmå.no, som hun nå representerer gjennom undervisningsvirksomhet, forskning og fagbokskriving.
«Mitt liv»
- Adopsjon
- Barn og unges medvirkning
- Den ene personen etter den andre
- Du kan gjøre en forskjell
Alexander Skadberg vil ta dere med på en reise i sitt liv; fra han ble adoptert som toåring til Norge fra Colombia, gjennom hans liv i barnehagen og frem til dag. Han vil fortelle om menneskene som har vært med på å forme han til den han er i dag. De som så han og gjorde en forskjell i hans vanskelige oppvekst. Han forteller sin historie på en på en humoristisk måte, men med en alvorlig undertone til ettertanke.
«Kroppen min eier jeg – i barnehagen»
Redd Barna presenterer «Kroppen min eier jeg – i barnehagen». Dette er en serie bestående av animasjonsfilmer, utviklet av Bivrost Film i samarbeid med Redd Barna og NRK Super, samt et helt nytt samtaleverktøy som er utviklet i samarbeid med barnehager over hele landet. Verktøyet er rettet mot de eldste barna i barnehagen og har som mål å gi dem barnevennlig, enkel og tydelig informasjon om hva seksuelle overgrep er, og hvordan de kan få hjelp om de skulle være utsatt.
Silje Vold jobber i Redd Barna, som spesialrådgiver i barns beskyttelse, vold og seksuelle overgrep. Silje jobber med å innhente ny kunnskap om vold og overgrep, påvirke politiske prosesser for å sikre barn i Norge bedre beskyttelse, og utvikle verktøy og informasjonsmateriell til lærere, barnehager og barn og unge selv. Silje Vold har også vært prosjektleder for Redd Barna sine samarbeidsprosjekt med NRK Super – om temadager om seksuelle overgrep i 2017 og temadager om vold mot barn i 2019.
«Avhør av barn»
I sitt foredrag vil han fortelle om sitt arbeid med avhør av barn og om utviklingen i feltet. Han vil også se på noen grunner til at det er så vanskelig å avdekke overgrep, og hva vi som hjelpere kan gjøre med dette.
Erlend Wittrup Djup er spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han har bred erfaring fra arbeid med vold, overgrep og traumer, sist fra arbeid i Politiet og Statens barnehus, hvor han jobbet med avhør av barn som man mistenker er utsatt for vold eller overgrep. Han jobber nå som leder for en poliklinikk i helsesektoren.