Om barnehagen
Våre åpningstider er fra kl: 6:45 – 16:30.
Vi har fire avdelinger:
Marihøna: 9 barn mellom 1-3 år og 3 voksne
Sommerfuglen: 9 barn mellom 1-3 år og 3 voksne
Vepsen: Barn mellom 2-4 år. Antall barn varierer mellom hvor mange som er over og under tre år. De er 3 voksne, hvor av to er pedagogiskeledere.
Humla: 19 barn mellom 3-6 år og 3 voksne.
På kjøkkene jobber Pietro. Han serverer varmlunsj fire dager i uken.
Dagligleder: Eva Allson Sollie
Kontaktinfo fnner dere på hjemmesiden vår.
Ny i barnehagen
Før oppstart
Før barnet begynner i barnehagen mottar de foresatte en sms med beskjed om å registrere barnet og foresatte i kommunikasjonsplattformen MyKid. I MyKid skal dere fylle ut kontaktinformasjon og andre opplysninger som er viktig for barnets opphold i barnehagen, blant annet et samtykkeskjema og en egenerklæring om barnets helse.
Foreldre som ikke bor sammen skal fylle ut hvert sitt skjema.
Opplysninger om barnets helse er taushetsbelagt og det vil være begrenset tilgang til informasjonen i barnehagen.
Tilvenning
Les mer om tilvenning her: Tilvenning i barnehagen – Kanvas
Hjerteligvelkommen til Jutul Kanvas-barnehage. Vi gleder oss til å bli kjent med dere.
Målet med tilvenningsdagene er at barnet finner trygghet og trivsel i et fang de kjenner.
Å begynne i barnehagen er en ny situasjon både for barnet og for dere som foreldre. Dere kommer med det kjæreste dere eier, og vi har stor forståelse for at dette er sårbart. Vi ønsker derfor å gjøre tilvennings perioden så trygg og god som mulig.
Når dere får plass hos oss, vil dere i god tid før dere begynner bli kontaktet av pedagogiskleder på avdelingen. Dere kan gjerne komme på besøk før dere begynner om dere ønsker det.
På grunn av individuelle forskjeller mellom barna er det vanskelig å legge nøyaktige planer om hvordan tilvenningsdagene blir. Noen barn er veldig åpne og nysgjerrige, mens andre barn trenger mer tid og det er helt i orden. Vi er opptatt av å ta barnet på alvor. Vi tar derfor hensyn til de individuelle forskjellene. Vi vil alltid ha barnets trivsel og trygghet i fokus.
Om dette er en helt ny erfaring for barnet, håper vi at du har muligheten til å sette av en uke til tilvenning og at du uken etter gir barnet kortere dager. Om dere er to foreldre, ønsker vi at dere ikke kommer samtidig på tilvenningen, men hver deres dag. Dette kommer av at det kan bli overveldende for de andre barna med to fremmende voksne på avdelingen.
Vi er åpne for lengre tilvenning om dere ønsker det, men da etter avtale med oss.
Tilvenning for barn som tidligere har gått i barnehage, vil som regel gå raskere. De er allerede vant til å være i barnehage og har erfart at når mamma og pappa går, så kommer de tilbake. Men de trenger fortsatt litt tid på å bli trygge. De kjenner jo ikke oss og de andre barna enda. Derfor er det lurt at dere er med barnet en liten stund, at dere har litt tid når dere leverer om morgenen og om mulig gir barnet kortere dager i starten. Her vil det være individuelle forskjeller mellom barna på hva de trenger.
Formålet med dagene og hva vi syns er viktig:
· Trygg på en voksen. Det aller viktigste med tilvenningsdagene er at barnet finner tryggehet hos en voksen på avdelingen. Dette blir barnets tilvenningsperson. Etter hvert vil barnet føle seg trygg på alle de voksne på avdelingen, men i starten er det godt å bare ha en å forholde seg til. Når du som foreldre merker at barnet begynner å bli trygg og slipper den nye voksne inn på seg, er det fint om du trekker deg litt tilbake.
· At barnet gradvis blir kjent med dagsrytmen slik at dagen blir forutsigbar og kjent. Vi voksne kan lese oss til hvordan dagsrytmen er, men barn trenger å erfare dette selv. Forutsigbarhet skaper trygghet.
· At barnet gradvis får erfare at når dere går, så kommer dere også tilbake. Når og hvordan vi gjør dette avtaler vi sammen. Det er viktig at dere ikke sniker dere ut, men gjør barnet oppmerksom på at dere går. Vi skjønner at det er lett å snike dere ut i håp om at barnet ikke skal gråte, men om barnet erfarer at dere plutselig blir borte, vil det heller føre til økt utrygghet hos barnet. Barnet vil dermed etter dette holde dere fast i frykt for at dere plutselig blir borte slik som sist. Derfor ønsker vi at dere gjør barnet oppmerksom på at dere går, selv om det kan være trist. Vi kan heller ringe dere etterpå og fortelle ærlig hvordan det går. I starten er dere borte bare en liten stund. Etter hvert som vi ser at det går bedre, øker vi lengden. Dere kan gjerne sitte på møterommet vårt om dere vil mens dere er borte fra avdelingen eller ta dere en tur i nærmiljøet.
· At dere foreldre blir kjent med oss. Disse dagene gir oss en unik mulighet til å bli kjent med hverandre. Det er dere som kjenner barnet best. Denne kunnskapen ønsker vi at dere deler med oss, slik at vi kan ta vare på barnet på best mulig måte. Dette skjer både uformelt under dagene av tilvenning, men også under start samtalen vi har i løpet av de første ukene.
Første dagen kommer dere etter avtale, ca kl: 9:30. Dere er sammen med barnet hele tiden og blir i barnehagen frem til vi spiser ca kl:11. Selv om barnet virker trygg og syns dette er veldig spennende, er det likevel lurt å avslutte dagen er vår erfaring. Barnet får da gode minner om barnehagen og det blir gøy å komme tilbake dagen etter. Neste dag kommer dere til samme tid og blir lengre. Hvordan vi legger opp dagene videre er ofte individuelt alt etter hvordan barnet syns dette er.
Hva ønsker vi at dere tar med de første dagene?
· Bleier og klær til skift.
· Drikkeflaske
· Ta gjerne med smokker, bamse, koseklut eller lignende som barnet er vant med.
· Bilder av dere foreldre, søsken, besteforeldre, tanter og onkler som barnet kjenner.
Dere vil få mer informasjon fra oss når dere begynner om hva barnet trenger å ha med seg i barnehagen, hva MyKid er, om hvordan vi jobber og hva vi syns er viktig. Vi forstår at det kan være mye nytt og at det kan være litt overveldende, spesielt den første tiden. Så ikke vær redd for å spørre om alt mulig. Spør gjerne igjen om dere har glemt noe eller ikke forstod hva vi svarte første gang dere spurte. Hvordan du har det, og din trygghet er viktig for oss.
Vi ønsker å ta godt vare på den skjønne gaven dere kommer med til oss, denne lille nye verdensborgeren, helt i starten av livet. Vi gleder oss til å bli kjent med dere. Har dere spørsmål, er det bare å ta kontakt.
Startsamtalen
Om startsamtalen i Kanvas: Startsamtale, foreldresamtaler og foreldremøter – Kanvas
Praktisk info
Klær og utstyr
Det er viktig at barna har med seg godt med klær til å være ute i all slags vær og skift som f.eks. sokker, bukser, trøyer mm. På vinteren er det viktig med ull inners og at de har et godt utvalg av votter, regnvotter og ullvotter. Om dere er usikre, spør oss gjerne om råd om vintersko, dresser, votter, regntøy mm. Vi har god erfaring med hva som fungerer godt.
Et lite tips: Skoene cherrox er fantastiske når det er mildt ute og våt snø, men de er veldig kalde når det blir kuldegrader. Derfor trenger barna et par vintersko i tillegg til cherrox. Alternative er å kjøpe vintersko med goretex. Da får du "two in one" 😉
Bringe og hente
Ved henting og levering ønsker vi å dele med dere hvordan dagen har vært.
Hvor mye tid vi har til dette, avhenger av hvor mange barn og voksne som er tilstedet akkurat ved det tidspunktet dere er her. Barnehagens åpningtider er lengre enn en vanlig arbeidsdag. Derfor er vi ikke tre voksne tilstedet fra barnehagen åpner til vi stenger. Dette er forøvrig ikke et problem, da vi sjelden har fulle grupper hele vår åpningstid. Men etter kl:15:45 kan det være en ufordring å prate lenge med dere. Da har vi somregel bare er en voksen på avdelingen og det kan være mange barn som hentes samtidig. Da trenger den voksne å være tilstedet sammen med de barna som ikke er hentet enda. Dette oppstår lettere på storbarnsavdelingene hvor det er flere barn. Storbarns avdelingen Humla og mellom avdelingen Vepsen har derfor litt annenen hente/leverings rutiner.Dere vil få god informasjon om hvordan, våre tanker om hvorfor vi gjør det slik og våre erfaringer med dette.
Kommer dere rett før stenge tid, har vi dessverre ikke muligheten til en lengre prat.
Barnehagen stenger kl.16.30. Da er vår arbeidsdagen over. Dette gjør at dere må hente senest innen kl:16:20, slik at dere rekker å være ute av barnehagen innen vi stenger. Vi ber om forståelse for dette. Tusen takk 🙂
Om det viser seg at noe uforutsett oppstår og dere ikke rekker å være her innen kl:16:20, er det viktig at dere gir oss beskjed, slik at vi slipper å uroe oss unødvendig. Om noe uforutsett oppstår gjevnlig, ber vi dere gjøre om på planene slik at dere rekker å være her innen vi stenger.
Er det andre enn dere foreldre som henter barnet, er det viktig at dere gir oss beskjed. MyKid er et godt verktøy for slike beskjeder.
Mat og måltider
I Kanvas følger vi Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.
Les mer om mat og måltider i Kanvas-barnehagene her: Sunn mat i barnehagen – Kanvas
Jutul har egen kjøkkenassistent fra Secilia som lager varm lunsj fire dager i uken bestående av alt fra kylling, fisk, pasta, bulgur, ris eller poteter med grønnsaker, som løk, purreløk, fennikel, gresskarr, brokkoli, blomkål, hvitløk, paprika, sopp mm.
Hver tirsdag serverer vi ferskt brød fra bakeren med diverse pålegg til lunsj.
Frokost og ettermiddagsmat tar dere med hjemmefra. I tilleg til et varmt måltid om dagen, fire dager i uken, får barna melk og oppskåret frukt til ettermiddagsmåltidene. Dere trenger derfor ikke å legge frukt i matboksen til barna. Vi ønsker at matboksen består av sunn og næringsrik mat som metter og ikke kjeks og andre søtsaker.
Kaker og søtsaker forbeholder vi til tradisjoner og feiringer som Lucia, nissefesten, 17. mai feiringen og sommerfesten i barnehagen.
Bursdagtradisjoner: Barnet får kake på bursdagen, men ikke i barnehagen. Dette er en stor dag som det er viktig å feire syns vi!! Da henger vi ut flagg, skriver opp navnet til barnet på tavla ute, slik at alle kan se hvem som fyller år og kan gratulere barnet, barnet får egen krone, vi synger bursdagsang og vi har leker. Vi ønsker ikke at dere tar med kake eller annen mat til feiringen, heller ikke frukt eller sukkerfri kake. Dette kommer av at vi ønsker å ha barnet i fokuset. Barn vet ikke hvordan feire bursdag i barnehagen før vi viser dem det. Om kake, eller annen mat ikke er en del av bursdagsfeiringen, forventer de ikke dette og de vil derfor ikke savne det heller. Les mer om våre refleksjoner og tanker rundt bursdagstradisjoner i dette informasjonsheftet, litt lenger ned.
Bursdagsfeiring
Dette er en stor dag!! På denne dagen ønsker vi å sette bursdagsbarnet i fokus slik at barnet føler seg sett og verdsatt på den store dagen.
Slik gjør vi det:
- Flagg ute ved inngangsdørene.
- Navnet til bursdagsbarnet skrives opp på tavla ute slik at alle vet hvem det er som har bursdag og kan gratulere barnet med dagen.
- Krone. Noen avdelinger lager krone til barnet mens andre avdelinger har en egen krone som barna gleder seg til det er sin tur til å ha den på hode.
- Bursdagssanger
- Bursdagsleker og tradisjoner. Akkurat hvordan og hvilke sanger og leker hver avdeling har, varierer alt etter alder og modning.
Vi ønsker ikke at barnet har med seg kake eller annen mat til feiringen.
Dette kommer av at:
- Vi ser at etter hvert som barna blir eldre, flyttes fokuset vekk fra barnet vi feirer og over til hva og når skal vi spise.
- Vi mener at barnehagen ikke trenger å gjennomføre alle tradisjonene som vi har hjemme. Vi ønsker å beholde gleden og forventningene om bursdagskaken til når barna kommer hjem.
Små barn har ingen forventninger til hvordan vi feirer bursdag i barnehagen, før vi viser dem det.
Dermed vil de heller ikke savne noe de ikke har erfart enda. Akkurat som våre egne minner fra bursdag på skolen. Når vi spør folk om de hadde med seg kake eller lignende på barneskolen da de selv var barn, svarer de fleste: «Nei, vi hadde kake hjemme» Når vi så spør videre om de savnet bursdagskake på skolen, svarer de fleste: «Det har jeg ikke tenkt på. Det bare var sånn».
Slik er det også for barn i barnehagen er vår erfaring.
Det er som regel vi voksne som sitter med denne forventning. Dette overfører vi videre til barna våre. Vår erfaring er at dette ikke er nødvendig. Vi ønsker derfor ikke å skape dette behovet om kake eller annen mat på bursdagen i barnehagen.
På eldre avdelinger ser vi i tillegg at de andre barna her mer fokus på hva de skal spise enn på selve barnet som feires og det kan være litt sårt for burdagsbarnet.
For oss er barnet like verdifullt uten mat og dagen feires med glede fordi dette er en stor dag!
Denne tradisjonen har vi hatt i flere år og det er ingen barn som tenker over att de skulle hatt med seg noe. Flere foreldre syns også det er deilig å ha ha en mindre ting å tenke på før bursdagen skal feires hjemme både en og to ganger.
Feriestengt og -avvikling
Kanvas-barnehagene holder stengt jul- og nyttårsaften, onsdag før skjærtorsdag og 5 planleggingsdager i løpet av barnehageåret. Barna skal i tillegg ha fire ukers ferie i løpet av barnehageåret. Barn som skal slutte i barnehagen må avvikle ferien før 1. august.
Juli er betalingsfri måned, derfor må barna ha fire uker ferie i løpet av året, hvor av tre av ukene må være sammenhengende ferie i løpet av 23. juni – 15. august.
Jutul Kanvas-barnehage er stengt 2 uker i juli. Les vedtektene for Kanvas-barnehagene. Du finner den på forsiden av MyKid.
Samtykker
Foreldre fyller ut et samtykkeskjema i MyKid før barnet starter i barnehagen. I dette skjemaet fyller dere ut om dere f.eks. tillater at det tas bilder av barnet, og om dere tillater at barnet kan bli med på tur med offentlig transport.
Foreldre kan gjøre endringer i samtykkeskjemaet gjennom året.
Personvern
Alle barnehager har en lovpålagt plikt til å sørge for at personopplysninger er tilfredsstillende sikret for å unngå krenkelser av personvernet til ansatte, barn og foreldre. Barnehagen skal gjennom planlagte og systematiske tiltak sørge for tilfredsstillende informasjonssikkerhet med hensyn til konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet ved behandling av personopplysninger. Personopplysninger skal ikke lagres lenger enn det som er nødvendig.
Samtykke
Lagring av personopplysninger om barn og foresatte forutsetter at samtykkeskjema er fylt ut og signert. Dette gjøres på MyKid.
Barnemapper
Hver barnehage har et digitalt barnemappearkiv der all dokumentasjon om barn som går i barnehagen arkiveres. Daglig leder i barnehagen, eller stedfortredende, er ansvarlig for tilgangskontroll. Kun ansatte som jobber med barnet har tilgang til mappen.
Foresatte har normalt tilgang til informasjonen i barnemappen, for eksempel startsamtale og oppfølgingssamtaler. Dokumenter som er utarbeidet for eventuell intern saksforberedelse kan unntas fra innsyn. Barnets foresatte har som hovedregel rett til innsyn i alt som omhandler sitt barn. For å vurdere krav om innsyn skal barnehagen motta skriftlig henvendelse som vil bli besvart skriftlig. E-posthenvendelse regnes her som skriftlig henvendelse. Eventuelle kopier av dokumenter fra barnemappen skal leveres direkte til den som har fått tillatelse til innsyn.
Når barnet slutter i barnehagen, vil opplysningene som hovedregel enten overføres til foresatte eller bli slettet av barnehagen. Unntak fra dette kan være barnehagens behov for å dokumentere saksbehandling i en konkret sak knyttet til et barn, for eksempel en barnevernssak.
Trygg håndtering av digitale enheter
Av personvernhensyn skal ikke digitale kommunikasjonsmidler (eks. smartklokke, mobiltelefon e.l.) medbringes barnehagen.
Alle digitale enheter som benyttes i jobbsammenheng, som PC, nettbrett og mobiltelefon, skal være passordbeskyttet. PC og nettbrett skal oppbevares nedlåst etter åpningstid. Personlige enheter skal som en hovedregel ikke benyttes i jobbsammenheng. To-faktor autentisering ved pålogging må benyttes der enhet benyttes til annet enn nødstilfelle.
Bilder av barn – retningslinjer for ansatte
Det kan kun tas identifiserbare bilder av barn som er godkjent for fotografering, og bildene kan kun deles etter godkjenning fra foresatte – ref. samtykkeskjema. Alle Kanvas-barnehager utarbeider egne retningslinjer for håndtering av bilder av barn.
Bilder av barn – retningslinjer for foresatte
Det skal ikke deles bilder av andres barn uten samtykke fra barnas foresatte. Det gjelder alle arrangementer tilknyttet barnehagen, inkludert det som skjer utenfor barnehagens område. Dette baseres på personvernloven og Datatilsynets retningslinjer for personvern i barnehagen, samt deres veileder om bilder av barn. Se folderen «I beste mening» om bilder av barn her: https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/skole-barn-unge/bilder-av-barn-pa-nett/
-
Hovedregelen er at du alltid skal be om samtykke fra alle som direkte eller indirekte kan gjenkjennes på et bilde før det publiseres. Hvis de som er avbildet er under 15 år, må også de foresatte samtykke til publiseringen. Hvis du deler bilder uten lov, vil du i verste fall kunne havne i straffansvar. Dette gjelder enten bildet skal deles åpent på en nettside, på en lukket Facebook-side eller via epost.
-
Vi må være særlig bevisste på reglene i situasjoner hvor også andres barn kommer med på bildene som tas, for eksempel på en Lucia-frokost i barnehagen. Der er det lett å få med andre barn på bildet. Da er det viktig at vi spør de foresatte om lov før det deles. Vi vet aldri hvilke situasjoner andre mennesker er i, og mange kan ha gode grunner til å ikke ha bilder av seg selv på nett. Dessuten er det et godt nok argument rett og slett å ikke ønske en slik tilstedeværelse.
-
Unntak: På noen bilder er det selve situasjonen, eller aktiviteten, som er hovedtema. Hvilke personer som er på bildet er da mindre viktig. Dette kan for eksempel gjelde avstandsbilder av et 17. maitog. Slike bilder kan deles uten tillatelse fra de avbildede så lenge bildene er harmløse og ikke på noen måte kan føles krenkende for de som er avbildet. Ha likevel som hovedregel alltid å spørre alle på bildet før det deles for ikke å trå feil. Det er dessuten en høflig gest å spørre dem det gjelder før bildet i det hele tatt tas, så langt det lar seg gjøre.
Sikkerhet/HMS
Vi tar alltid barnas sikkerhet på alvor, og har derfor noen retningslinjer for hva som må unngås av klær og utstyr i barnehagen for å ikke utsette barn for kvelningsfare:
- Bruk buff eller hals i stedet for skjerf.
- Unngå hettegensere eller andre plagg med fastsydd hette. Det meste av parkdresser og regntøy har hetter med glidelås/knapper som løsner om barna blir hengende fast i noe.
- Unngå drikkeflasker med snorer til å henge rundt halsen.
- Fjern snorer fra barnas klær hvis de kan utsette barnet for kvelningsfare.
- Ikke ta med tau, hoppetau eller hoppestrikk hjemmefra.
- Hver morgen tar vi å sjekker uteområdet før vi går ut med barna.
Sykt barn
Kanvas følger folkehelseinstituttets retningslinjer for syke barn.
Det er barnets allmenntilstand som avgjør om barnet kan gå i barnehagen eller bør være hjemme. Som hovedregel bør barnet være friskt nok til å kunne delta i normale aktiviteter i barnehagen, og barnet skal ikke ha feber.
Barn med akutt diaré kan komme tilbake til barnehagen 2 døgn etter at de har blitt symptomfrie.
Om barnet ditt er sykt og ikke kommer, er det fint at dere gir oss beskjed, enten direkte eller via fremmøtelisten i MyKid. Gjerne med en liten melding, for vi bryr oss om barnet ditt.
Rask beskjed hjelper oss med å planlegge dagen. Vi setter derfor pris på det. Tusen takk 🙂
Om barnet ditt har vært syk med feber, kan det være lurt å gi barnet en dag hjemme uten feber, slik at imunforsvaret rekker å bli sterkere igjen. Av erfaring ser vi at barn som kommer raskt tilbake etter feber, lettere blir syke igjen.
Omgangsyke er dessverre noe som ofte oppstår i barnehager. Det er svært smitsomt og utarter seg forskjellig fra barn til barn. Et barn kan ha diare, mens et annet barn kaster opp. Har barnet ditt omgangsyke er retningslinjene fra FHI at barnet holdes hjemme i 48 timer. Vi skjønner utfordringen på egen arbeidplass når barnet må bli hjemme så lenge, men om alle følger 48 timers anbefalingen, minsker smitten og risikoen for at flere foreldre må bli hjemme. Så nestegang omgangsyke oppstår er det kanskje du som slipper å få et sykt barn.
Øyekatarr er også svært smittsomt. Spesielt blandt de yngste barna. Det anbefales derfor at barnet holdes hjemme til dere har begynt behandling eller til barnet ikke smitter andre.
Medisiner
Legemidler til barn skal, så langt det er mulig, gis utenom barnehagetiden. Dersom legemidler må gis i barnehagen, skal foresatte fylle ut flere skjemaer som blant annet bekrefter type legemiddel, riktig dose og hvem som kan gi medisiner. Disse skjemaene finnes i MyKid.
Jodtablett ved atomulykke:
Jodtabletter er lagret i barnehagen. Barnehagen vil gi barna jodtablett hvis Kriseutvalget for atomberedskap anbefaler at jodtabletter skal brukes. Ved en atomulykke kan det være viktig at barn og unge får jodtabletter raskt. Du som foresatt må gi beskjed til barnehagen v/daglig leder, hvis du ikke ønsker at barnet skal få jodtablett.
Hvorfor jodtablett: Hvis det skjer en atomulykke i Norge eller i nærheten av Norge, kan radioaktivt jod bli spredd gjennom luften i så store mengder at det er fare for at dette stoffet blir tatt opp i kroppen. Jodtabletter blokkerer opptaket av radioaktivt jod i skjoldbruskkjertelen. På denne måten beskytter jodtabletter mot radioaktivitet og gjør at det er mindre risiko for at kreft i denne kjertelen. Derfor anbefaler norske myndigheter at barn og unge under 18 år får en jodtablett hvis det skjer en atomulykke som utsetter dem for radioaktivt jod. Det er meget sjelden at noen får bivirkninger etter å ha fått jodtablett én gang. Ved tvil bør du snakke med barnets lege.
Fravær og vikarer
Ved behov benytter barnehagen seg av vikarer. Vi holder foresatte oppdatert om fravær blant ansatte og om eventuell bruk av vikar.
Alle vikarer må levere politiattest før oppstart, slik øvrige ansatte gjør. Nye vikarer går ikke yttervakter og er heller ikke alene med barna. Vi etterstreber å ikke bruke nye vikarer sammen med de minste barna.
Vi ønsker kontinuitet og vil derfor forsøke å bruke de samme vikarene så langt det er mulig.
Forsikring
Barn som går i en Kanvas-barnehage er forsikret i KLP Skadeforsikring. Forsikringen gjelder innenfor barnehagens område, og på utflukter, reiser og lignende som arrangeres av barnehagen. I tillegg er barnet forsikret på direkte reise til/fra barnehagen.
Vi gjør oppmerksom på at skadeforsikringen kun gjelder personskader knyttet til ulykker. Eiendeler er altså ikke dekket av denne forsikringen. Dersom man har dyre eiendeler i barnehagen, som briller, vogn el., anbefaler vi at dette inkluderes i foresattes egne forsikringer.
Foreldrebetaling
Maksimalgrensen for foreldrebetaling for et heldags ordinært barnehagetilbud er 2000 kroner per måned fra 1. august 2024.
Kanvas følger maksimalgrensen for foreldrebetaling.
Barnehagehverdagen
Dagsrytmen
Vår dagsrytme følger barnas behov og alder. Tidene nedenfor er derfor ca. tider.
07:45: Barnehagen åpner.
Barn som kommer tidlig spiser som oftest medbrakt frokost.
kl: 08:00-8:30: Mellomvakten kommer på jobb.
Kl: 09:00: Senvakten kommer på jobb.
Kl: 09:15: Vi går vi ut.
Kl: 10:30: Samlingsstund
Kl: 11:00: Lunsj.
Kl: 12: 00: Sove/ hvilestund.
De aller yngste 1 åringene trenger nok i starten å sove to ganger om dagen og det er helt i orden. Når de blir litt elde erfarer vi at de kun trenger å sove en gang i løpet av dagen.
Kl: 14:00: Ettermiddagmåltid. Barna har dette med seg hjemme ifra. Det kan være alt fra brødskiver eller rester fra middagen. Vi serverer også litt frukt til dette måltidet.
Kl:14:15: Tidligvakten går hjem.
Kl: 15:30 Mellomvakten går hjem.
Kl: 16:30: Vi stenger.
Bemanning
Fordi åpningtiden er lengre enn vår arbeidsdag (7:30) går vakter.
De er følgende:
Tidlig: 06:45 – 14:15
Mellomvakt: ca 08:00-15:30.
Senvakt: 09:00-16:30.
Vi sentrerer de voksne der hvor det er flest barn. Derfor vil det varierer mellom avdelingene akkurat når mellomvakten begynner.
Ofte er det rolig på morgenen, derfor kan det også hende at naboavdelingen tar i mot avdelingen frem til ca. kl: 07:30. Om dette skjer, vil dere få beskjed.
Foreldresamarbeid
MyKid
Kanvas-barnehagene benytter seg av kommunikasjonsportalen MyKid.
MyKid er et kommunikasjonsverktøy som forenkler hverdagen for dere foreldre og barnehagen. Dere kan laste ned den som en app eller gå inn på nettsiden til MyKid. no og logge dere inn. Vi anbealer å bruke nettsiden. Likevfør dere begynner i Jutul vil dee få tilsent brukernavn og passord.
I MyKid får dere planer og informasjon fra barnets avdeling, fra daglig leder og Kanvas sentralt; og her kan dere raskt gi og få informasjon på mobil eller pc angående oppmøte og ferie, henting og levering, søvn, planer og om barnet trenger eventuelt mer bleier, skift og lignende. Her finner dere også nyheter og informasjon fra Kanvas administrasjonen og MyKid.no.
Aktiver gjerne notifications slik at dere mottar meldinger når det legges ut nytt på MyKid.
MyKid er en arena for korte, konkrete og enkle beskjeder. Når det gjelder mer viktige og personlige temaer som f.eks. hvordan barnet ditt har det eller lignende, syns vi det er best at vi snakker sammen, enten direkte eller over telefon. Husk at 80% av vårt budskap når vi kommuniserer, er kroppspråket og tonefallet vårt. Dette er vanskelig å formidle i korte tekstmeldinger. Mye av vårt budskap blir derfor borte, noe som lett kan føre til feiltolkninger og misforståelser. Vi verdsetter derfor den daglige direkte kontakten med dere høyt og ønsker ikke at den erstattes helt av MyKid. Med MyKid er helt topp for korte enkle beskjeder.
Når dere sender oss melding i MyKid via fremmøte listen, er det kun vi ansatte i Jutul som ser hva dere har skrevet.
MyKid finnere dere også Postit. Vi har postit for hele Jutul og postit som kun gjelder ditt barns avdeling. Her vil dere også finne korte felles beskjeder fra oss.
Les gjerne mer om hvordan vi bruker MyKid i skrivet: Informasjon om MyKid i Jutul. Dere finner den i MyKid, under fasteoppslag.
Startsamtale, foreldresamtaler og foreldremøter
Kort tid etter barnehagestart gjennomfører vi en startsamtale der formålet er å bli bedre kjent med barnet og familien.
Etter startsamtalen tilbys foresatte en foreldresamtale 2 ganger per år. Hensikten med foreldresamtalen er å få til en god dialog om barnets trivsel og utvikling hjemme og i barnehagen, for å kunne legge til rette for en god barnehagehverdag og videre utvikling for barnet, og et godt og konstruktivt foreldresamarbeid.
Kanvas-barnehagene gjennomfører også foreldremøte én eller to ganger i året.
Les mer om startsamtalen, foreldresamtalene og foreldremøtene her: Startsamtale, foreldresamtaler og foreldremøter – Kanvas
Samarbeidet med dere foreldre er en viktig for oss. Sammen ønsker vi å gi barna våre en god barndom og de beste forutsetningene for et godt liv videre. Derfor er det viktig for oss at dere opplever at det er trygt å komme med spørsmål og bekymringer.
Dere kjenner barnet deres best. Etter hvert vil vi kjenne bedre hvordan barnet fungerer i gruppe med andre. Den informasjonen vi begge har om barnet er det viktig at vi deler slik at vi får et helere bilde av barnet og dermed forstår det bedre. Daglige møter, foreldresamtaler og tiden under tilvenning er viktig arena for dette.
Vi har to foreldremøter i løpet av året. På foreldremøtene ønsker vi å formidle hvordan vi jobber og hvorfor, m.a.o.faget vår. Foreldremøtene våre vil med andre ord ikke inneholde temaer som rutiner for navning av klær og sure sokker.
Det første foreldremøte på høsten er med to avdelinger av gangen. Da har vi først en felles del, deretter går vi avdelingsvis for mere lokal informasjon. Det andre foreldremøte, som avholdes på nyåret, er felles for alle avdelingene. Da kan det hende vi hyrer inn en foredragsholder. Har du ønsker for tema? Gjerne fortell det til oss.
Foreldrerådet og Samarbeidsutvalget (SU)
Foreldrerådet består av de foresatte til barna i barnehagen. Foreldrerådet skal fremme foreldrenes fellesinteresser og samarbeide med barnehagen om et barnehagemiljø for barna. Foreldrerådet velger foreldrerepresentanter til samarbeidsutvalget (SU).
Alle barnehager er pålagt å ha et samarbeidsutvalg. SU skal være et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ, og består av foresatte og ansatte i barnehagen. Foreldrerådet og samarbeidsutvalget skal bli forelagt, og har rett til å uttale seg i, saker som er viktige for foreldrenes forhold til barnehagen. Samarbeidsutvalget skal med utgangspunkt i rammeplanen vedta en årsplan for den pedagogiske virksomheten. Informasjon om hvilke foreldre som er valgt som SU-representanter, samt kontaktinformasjon til disse, deles på MyKid.
Dugnad
Vi har somregel dugnad på våren om ettermiddagen med dere foreldre. Somregel er dugnaden en gang før 17. mai.
Foreldreundersøkelsen
Kanvas-barnehagene deltar årlig i den nasjonale foreldreundersøkelsen. I foreldreundersøkelsen får foresatte si sin mening om barnehagetilbudet, barnas trivsel og samarbeidet mellom hjem og barnehage.
Undersøkelsen gjennomføres mellom 6. januar og 31. januar. Resultatene blir tilgjengelig i februar.
Resultatene fra foreldreundersøkelsen brukes av barnehagen som en hjelp til å vurdere og utvikle barnehagetilbudet. Vi oppfordrer alle foreldre til å delta på undersøkelsen.
Vi har tradisjon for å ha høy svarprosent. Dette håper vi fortesetter for din stemme teller. Hva du syns og hvordan du opplever oss er viktig.